Fotografia: Genís Arasa

Marta Córcoles (Barcelona, 1975), estudia el Grau Superior d’Arts Aplicades al Mur (Pintura) a l’Escola d’Arts Plàstiques i Superior de Disseny d’Olot, on té l’oportunitat de participar en les classes d’artistes i docents com ara Jordi Isern, Rafel G. Bianchi, Mafa Alborés o Carme Ortiz entre d’altres.

S’especialitza en gravat, de la mà de l’artista i professor Sebi Subirós a l’Escola Municipal d’art de Girona (EMA), participant a dos dels Projectes de Creació en Gravat, organitzats per la mateixa escola.

Desenvolupa la seva obra pictòrica, investigant amb diferents processos apresos durant la seva formació i incorporant de propis.

A partir del 2011 comença a desenvolupar peces de gran format, primer en gravat i després barrejant aquest amb tècniques pictòriques i collage. Tot això la porta, de mica en mica, a deixar de banda el seu marcat caràcter figuratiu i crear textures i colors difosos endinsant-se en l’abstracció.

L’any 2018, repren l’estil figuratiu i el petit format coincidint amb estudis de Serigrafia, un altre cop de la mà d’en Sebi Subirós, aquesta vegada a l’Escola d’Art Pere Mayol de Llagostera.

El setembre del 2020, finalitza el Postgrau en Il·lustració Científica de Ciències Naturals impartit a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot | UdG.

Al 2022, per complementar els seus estudis en Ciències Naturals i per ampliar la consciència del territori on habita, crea i amb el que cada vegada connecta amb més intensitat, rep el curs de Bon/a coneixedora de la Garrotxa també a la FES d’Olot.

Beques i col·laboracions

2022 – Campanya d’intervenció Arqueològica al jaciment paleolític a l’aire lliure Roca Foradada (Fontcoberta – Pla de l’Estany). Treballs d’excavació i recopilació de material lític (eines lítiques i material de rebuig) junt amb estudiants d’Arqueologia i Història i direcció d’Alfons Díaz (Arqueòleg).

2020 – Il·lustradora científica a la tesi doctoral del Doctor Xavier Carlús i Martín, amb dues il·lustracions per la reconstrucció del paratge de la necròpolis de Can Piteu-Can Roqueta, Sabadell (Vallès Occidental).

2020 – Revista Masala, informació, denúncia i crítica social de la Ciutat Vella. Barcelona. Il·lustracions periodístiques.

2011 – Càmera i muntatge de vídeo del procés artístic pel “Projecte de Creació en Gravat EMA”. EMA de Girona. Ajuntament de Girona. Projecte Res li va ser aliè – Res li serà aliè de l’artista Àlex Nogué. Direcció tècnica Sebi Subirós. Alumnes i artistes becats: Dolça Vilallonga, Clara Pérez i Cesc Pujol.

2009 – Becada pel Projecte de Creació en Gravat EMA. EMA de Girona. Ajuntament de Girona. Projecte D.S.P.R.C.Ó. de l’artista Jordi Isern. Direcció tècnica d’en Sebi Subirós. Alumne i artista becat Manolo Sierra.

2007 – Beca de creació i exposició col·lectiva. Llibre d’artista. Llibre Blanc. Espai d’art Contemporani ZER01. Director: David Santaeulària. Museu Comarcal de la Garrotxa. Olot.

Exposicions individuals

2011 – Jardins de la Mercè. L’Altre Món. Pintures i gravat. Girona.

2011 – Nou Taller de Vidre. No Memòria. Pintures. Girona.

2009 – Pia & Co. Anònims involuntaris. Dibuix. Olot.

2008 – Can Suru. Les relacions provoquen canvis. Gravat. Montagut i Oix.

2007 – Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. Habitualment. Penjat a Vimeo. Vídeo projecte final d’estudis. Olot.

2006 – Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot. Record. Instal·lació sonora. Olot.

Exposicions col·lectives

2020 – Can Trona. Grup Postgrau d’Il·lustració Científica en Ciències Naturals. La Vall d’en Bas. La Garrotxa.

2018 – Galeria Abartium. La Novíssima. Pell caminada. Pintura. Calldetenes. Barcelona.

2011/2015 – Fons d’Art d’Olot. Pintura. Olot.

2010 – Fundació Atris Atrium. Centre Cívic Can Ninetes. Autoretrats i altres màscares. Gravat. Girona.

2007 – Espai d’art Contemporani ZER01. Museu Comarcal de la Garrotxa. Mort i resurrecció de la sala 14. Llibre d’artista. Llibre Blanc. Olot.

2006 – Museu Comarcal de la Garrotxa. … a la de tres…és3. A quina alçada és la sortida. Vídeoinstal·lació. Olot.

2006 – Can Trincheria. 222è aniversari de l’Escola d’Art i Superior de Disseny. Calendari anual. Escultura de paper. Olot.

Col·lecció

2022 – 3 obres. Pintures de gran format. Cessió per exposició temporal. Can Giribets. Argelaguer.

2019 – 2 obres. Pintures de gran format. Cessió per exposició temporal. Can Minguet. Serinyà.

2005 – Present, Passat, Futur. Gravat. Treball escollit com a donació d’obra per part de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot a la Sra. M. Josep Prats, amb motiu de la seva jubilació com a responsable de l’Àrea d’Ensenyaments Artístics del Departament d’Educació de Barcelona. 

Fotografia: Genís Arasa